header eures

Е-мейлПечатExport ICS

Кариерен форум за българи в гр. Кьолн, Германия

Събитие

Кариерен форум за българи в гр. Кьолн, Германия
Заглавие:
Кариерен форум за българи в гр. Кьолн, Германия
When:
Съб, 25. Април 2020, 10:00 h - 16:00 h
Where:
Германия - Кьолн
Категория:
Публично събитие
Event Custom Field 1:
Кьолнския университет/ Universität zu Köln
Event Custom Field 2:
Universitätsstr. 41, 50923 Köln, Hörsaalgebäude 105
Event Custom Field 3:
Имейл за връзка:Daniela.Strakova@az.government.bg; aleksandra.aleksandrova@mlsp.government.bg
Event Custom Field 4:
Телефони за контакт: +359 2 8056839; +359 2 8119506
Hits:
370

Описание

Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Агенция по заетостта, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България, има удоволствието да Ви покани да вземете участие в Кариерен форум за българи в Германия, който ще се проведе в гр. Кьолн на 25 април 2020 г. (събота) в Кьолнския университет на адрес: Universität zu Köln, Universitätsstr. 41, 50923 Köln, Hörsaalgebäude 105. Форумът се организира с партньорството на Българската стопанска камара, Българската асоциация за управление на хора, Българската асоциация на софтуерните компании, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и академично дружество „Будители“.

         viber изображение 2020 01 31 10 24 47  Кариерното изложение в Кьолн се провежда в рамките на планирана поредица форуми в чужбина за мотивиране и привличане на български граждани, учащи и живеещи извън пределите на родината, да намерят своята професионална реализация в България. Приветстваме участие и на други граждани от ЕС.

            Германия е една от страните в Европейския съюз с най-висок брой български студенти – около 7000. Кьолн е най-големият град във федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия и е дом на множество  университети, предлагащи голямо разнообразие от специалности. Във висшите учебни заведения в града се обучават над 1800 българи. Също така, Кьолн разполага с много добри транспортни връзки с други градове от Северен Рейн-Вестфалия, където живеят голям брой българи като Дюселдорф и Дортмунд, както и с големи градове от съседни провинции като Франкфурт (федерална провинция Хесен) и Хановер (федерална провинция Долна Саксония).

                По време на кариерния форум в Кьолн, посетителите ще бъдат запознати с възможностите за заетост в страната, доброто трудово и социално законодателство, мерките за съчетаване на личния и професионалния живот, програми за стажуване и повишаване на професионалната квалификация и други мерки в областта на заетостта, както и ще имат възможност да осъществят директен контакт с присъстващите работодатели-изложители.Untitled

            Участието на работодатели-изложители е безплатно, като работодателите сами покриват своите разходи за транспорт и настаняване. По време на форума на всеки работодател-изложител ще бъде предоставен щанд безплатно.  Те получават и възможност да публикуват безплатно своите работни места на сайта на EURES България – www.eures.bg, да получават документи за кандидатстване по обявите си и да поканят за интервю на форума одобрени кандидати. На кариерните форуми участват компании от най-различни сектори на икономиката и индустрията. Компании, които нямат възможност да присъстват на форума, могат да бъдат представяни безплатно от организаторите, като изпратят кратка презентация (до 2-3 слайда) на посочените имейли за контакт, съдържаща дейността на фирмата и работните места, за които набира персонал.

Регистрирайте се за събитието като ПОСЕТИТЕЛ или РАБОТОДАТЕЛ.


Място

Location:
Германия
Улица:
Universitätsstr. 41, 50923 Köln
Град:
Кьолн
Държава:
Germany

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES