БългарскиEnglish
EURES | Агенция по заетостта | Полезни линкове
EURES

Новини
 
СЕЛСКОСТОПАНСКИ РАБОТНИЦИ ЗА БРАНЕ НА АСПЕРЖИ В АНГЛИЯ
05.2.2019 г.

Английската фирма Cobrey Farms, с помощта на Агенцията по заетостта и EURES България, набира 250 сезонни работници, основно за бране на аспержи в Англия.
 
    
   Работата включва бране на аспержи /отрязване с нож/ и събирането им в касетки /колички/ или в трактор. Изисква се физическа издръжливост, тъй като работата изисква ходене по полето, вдигане на касетки, навеждане за отрязване на аспержите и носене на тежки материали. Опит в бране на плодове/зеленчуци не се изисква. Във фермата работят българи, поради което не се изискват познания по английски език.
     Работи се между 42 и 48 часа седмично. Възможно да има дни, в които се работи над 8 часа и такива, в които изобщо не се работи.  Работата зависи и от климатичните условия.
     Заплащането е 7.38 британски лири/час (за лица м/у 18-24-годишна възраст) и 7.83 британски лири/час (за лица над 25-годишна възраст) Работодателят предлага настаняване в мобилни къщи /каравани/, 4 -6 лица в каравана.
Представители на английската компания Cobrey farms, на която Агенцията по заетостта оказва съдействие няколко поредни години при набиране на сезонни селскостопански работници, ще проведат информационни срещи в България както следва:
•       8-ми февруари 2019г. в гр. Монтана, хотел „Огоста”, от 10.00 ч.
•       9-ти февруари 2019г. в гр. Ловеч, хотел „Ловеч”, от 11.00 ч.
•      10- ти февруари 2019г. в гр. Разград, хотел „Централ Разград”, от 11.00 ч.
 
По време на срещите заинтересованите лица ще получат подробна информация за условията на работа и при желание ще им бъде направена онлайн регистрация в сайта на компанията, което е единственият начин за кандидатстване. Представянето ще е на български език и кандидатите не е необходимо да владеят английски, тъй като в компанията работят голям брой българи.
 
Конкретната оферта за работа е публикувана в рубриката “Работни места“ с реф. № 44110.
 

 
 
  © 2019, Агенция по заетостта. Всички права запазени.