БългарскиEnglish
EURES | Агенция по заетостта | Полезни линкове
EURES

Новини
 
Шведски работодател търси ягодоберачи за работа в Швеция през лятото
11.3.2019 г.

 
 
Компания „Vareborgs Bärodling AB“ в гр. Варберг, Швеция, е специализирана в производство на ягоди и търси да наеме 30 работници за бране на ягоди през летния сезон - от м.юни до м.август 2019г., с възможност за удължаване.

Работодателят няма специални изисквания за квалификация, опит, пол и възрастови ограничения. Не изисква и владеене на чужд език - българският е достатъчен. Единственото изискване на работодателя е кандидатите да имат желание за работа като брането на ягоди и да работят усърдно.

Заплащането е 3,00 шведски крони (0.28 EUR) на литър.  За работа в почивен ден се заплаща 12% добавка, а последните 6 седмици от сезона ще се заплаща още 0.27 шведски крони/литър. Приблизително месечната заплата достига ок. 20 000 SEK (ок.1880 EUR) бруто.  Удръжките са 25% от заплатата.

Полето с ягоди е на около 1,5 километра и до него може да се стигне с велосипед,  който работодателят осигурява. Ако работника не може да кара велосипед, ще бъде осигурен друг превоз.

 

Работодателят предлага настаняване по двама в дървена къщичка или в каравана и осигурява електричество, чаршафи, кухня, душ, пералня, сушилня, велосипед, интернет и др. Заплаща се по 35 шведски крони (3.42евро) на нощ/човек.

 

Работодателят не поема задължението да организира и заплати пътуването на работника от България до Швеция и обратно. Възможно е да изплати авансово частична сума за пътуване, която след това да се удържи от заплатата - това ще бъде договорено по време на интервютата индивидуално с всеки кандидат. От София до Варберг пътуват автобуси 2 пъти седмично.

 

Вижте Правилник на компанията относно заплатата, реда и хигиената

 

Кандидатстването е с автобиография на български или английски език, в която трябва да е посочена следната информация: имена на кандидата, населено място, телефон, E-mail, ако има трудов опит в селското стопанство (къде, колко време)  и ако има езикови познания.

Краен срок за кандидатстване: 29.03.2019г.

Работодателят планира да проведе интервю с кандидатите. Мястото и датата на проведждане ще се уточнят след приключване на приемането на кандидатурите.

 

За повече информация вижте оферта № 46110 Ягодоберачи   

 

 
 
  © 2019, Агенция по заетостта. Всички права запазени.