БългарскиEnglish
EURES | Агенция по заетостта | Полезни линкове
EURES

Новини
 
Европейският ден на труда в София завърши с над 10 000 посещения онлайн
18.9.2019 г.

С повече от 10 000 посещения онлайн и 442 съобщения в публичния чат на електронната платформа приключи Европейският ден на труда в София. Събитието бе организирано от EURES България – част от Агенцията по заетостта, като комбинация от онлайн събитие и трудова борса на място.

330 оферти за работни места, с над  1400 свободни позиции, представиха регистрираните в онлайн платформата български и чуждестранни работодатели. Близо 1500 пък бяха онлайн търсещите работа, като от тях около 1000 - с висше образование. Най-голям бе делът на младежите - 662 бяха във възрастовата група 25-34 г. Повече от 980 бяха нашите сънародници, търсещи работа. Най-много регистрирани в рамките на ЕС търсещи работа извън българските бяха от Испания, Франция, Италия и Португалия. Значителен бе и броят на регистрирани търсещи работа от държави извън ЕС.

В онлайн платформата за събитието в София се регистрираха 148 работодатели от 17 държави – България, Белгия, Кипър, Франция, Гърция, Полша, Австрия, Ирландия, Дания, Естония, Германия, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция. 115 от работодателите бяха български, като следващите по брой бяха представители на бизнеса от Испания, Австрия и Ирландия. Обявените свободни работни места бяха в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, туризма, леката и тежката индустрия, информационните и комуникационните технологии, селското стопанство, строителството и други.

На Европейския ден на труда успоредно с онлайн събитието, на място на 30 щанда, 14 български и европейски работодатели и над 60 EURES представители от Германия, Дания, Естония, Кипър, Финландия, Холандия, Чехия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словакия и Швеция представиха в рамките на събитието свободни работни места, както и трудовите условия в своите държави. През щандовете преминаха над 1000 търсещи работа, които се запознаха с различните работни позиции и имаха възможността да присъстват на 15 презентации, предложени от чуждестранни и български работодатели.

 

 
 
  © 2019, Агенция по заетостта. Всички права запазени.