header eures

EURES услуги в полза на българските работодатели

pic employer hiring

На 20 май се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ.

EURES България беше партньор на събитието, организирано от EURES Португалия в сътрудничество между EURES в редица европейски държави. EURES експерти от България се свързаха с водещи български работодатели в сектора, като ги поканиха за участие във форума и съдействаха на българските фирми да се възползват от възможностите, които предлага европейския пазар на труда, за да намерят необходимия им персонал.

В него с виртуални щандове участваха 5 български компании, които обявиха 45 свободни работни позиции и получиха близо 60 кандидатствания от търсещи работа от различни страни.

Следващото онлайн събитие, отворено за участие за работодатели от всички държави от EURES мрежата, предстои на 8 юни и е организирано от EURES Кипър с наименованието „CYPRUS & EU CAREER FAIR: TOMORROW EMPOWERED”.

Събитието дава нова възможност за българските работодателите да обявят свободните си работни места пред широк кръг от търсещи работа от всички държави с различни езикови умения, квалификация и опит. Участието е напълно безплатно и изцяло онлайн. Повече подробности можете да видите на страницата на събитието тук.

В случай на възникнали въпроси или нужда от съдействие, можете да се обърнете към EURES България тук.

Дата на публикуване: 21 май 2021

 

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES