Онлайн трудова борса по проект „Целева схема за мобилност на EURES”

Печат

ready to go on bg

На 30 юни ще се проведе онлайн трудова борса "Ready to go on 2021 - EURES Targeted Mobility Scheme Edition" по проект „Целева схема за мобилност на EURES”.
Събитието е насочено към работодатели и търсещи работа лица в Европа и е организирано от мрежата на EURES Италия в партньорство с EURES България.
Целта на проявата е подпомагане на граждани от Европейския съюз, Исландия и Норвегия да намерят работа, възможности за обучение или стаж в друга държава-членка на Европейската общност; както и на работодателите (в частност малки и средни предприятия) да намерят квалифицирани работници за своя бизнес.  

 Българските работодатели могат безплатно да се регистрират, да обявят свободните си работни места, да получат кандидатствания по тях  и да насрочат онлайн интервюта в рамките на платформата в деня на събитието или до 7 юли.

Онлайн събитието е отворено за регистрация на работодатели и търсещи работа лица. До момента има регистрирани 10 български компании, които са публикували 72 обяви с 86 работни места.  Обявените работни места са в сферата на аутсорсинга, IT сектора, корабостроенeто и др. позиции в градовете София, Пловдив, Варна или дистанционни длъжности без значение от къде в България ще работи служителят.

Повече можете да видите на страницата на събитието.           

Екипът на EURES България като част от Агенция по заетостта, която е партньор по проекта, ще участва в програмата с презентация за условията на живот и труд в България, с които да привлече кандидати за работа извън нашата страната, като ще презентира обявените позиции от участващите български работодатели.            

Проектът е финансиран от програма „Заетост и социални иновации”.

Дата на публикуване: 25.06.2021 г.