header eures

Актуализация: С Решение на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” бяха извършени промени в критерии за избор на операция „Национална EURES мрежа“.

Отпадат предвидените по Компонент II на проекта финансови стимули за български граждани, желаещи да се завърнат на трудовия пазар в България или граждани на ЕС, желаещи да работят у нас за наем на жилище, осигуряване на детегледач/ка за полагане на грижа за деца, ваучери за чуждоезиково обучение за интеграция на членове от семейството, транспорт от и до работното място и стимули към работна заплата в определи териториални области.

С цел минимизиране на рисковете за общественото здраве и предотвратяване разпространението на инфекции, причинени от коронавирус, Министерство на труда и социалната плитика отлага информационните срещи в Глазгоу и Амстердам, планирани за 21 март и 4 април 2020 г. Ще продължим да следим внимателно здравната ситуация и допълнително ще информираме за нови дати.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

1

network 3

 

Продължава да бъде активна процедурата за присъединяване на различни организации към EURES мрежата в България. Инициативата стартира миналата година и вече три организации се възползваха от тази възможност и придобиха статут на акредитиран EURES член или партньор.

По този начин се разширява партньорският кръг, който предоставя богатия каталог от EURES услуги в областта на трудовата мобилност и който участва в обмена на работни места и профили на търсещи работа лица.

МТСП И АЗ ОРГАНИЗИРАТ ОНЛАЙН ФОРУМ „КАРИЕРА В БЪЛГАРИЯ“ на 12.01.2021 г.

На 12 януари 2021 г. от 11 часа българско време (10 часа централно европейско време) Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Агенцията по заетостта ще организира онлайн кариерен форум „Кариера в България“.

Събитието ще се проведе чрез платформата на Европейската комисия „Европейски дни на труда” - https://www.europeanjobdays.eu/en/events/career-bulgaria

Регистрацията за участници и работодатели вече е отворенана страницата на събитиетои е напълно безплатнa.

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES