header eures

otkrivasht post

 В края на тази седмица любителите на виното могат да празнуват както българския празник „Трифон Зарезан”, така и деня на влюбените „Свети Валентин”.

Това е подходящ повод да обърнем внимание на топ производителите на вино в Европейския съюз. А за да се стигне до винопроизводството, на първо място са необходими работници, които да приберат реколтата и да създадат крайния продукт. Често това са сезонни работници, които пристигат от друга държава. От перспективата на трудовата мобилност, ще Ви представим кратка информация за  сезонната   заетост в топ 6 производителите на вино в Европа – Италия, Испания,  Франция, Португалия, Германия и Унгария.

 Ковид-19 кризата постави редица сериозни предизвикателства пред сезонната заетост. Поради тази   причина е наложително работниците да работят легално с трудов договор и да знаят трудовите си права   в държавата, в която работят или в която искат да работят.

pic 4

Европейски онлайн ден на труда в областта на ИКТ на 20 май

На 20 май ще се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ. Платформата за събитието се предоставя за ползване от Европейската комисия и е отворена за кандидати от целия свят.

kam От 1 януари 2021 г., разпоредбите във връзка със заплащането на командированите шофьори     следва да се прилагат за фирмите, извършващи каботаж със стоки, при общо допустимо тегло на   моторното превозно средство или камион над 3500 кг, каботаж на автобус или пътната част на   комбинирания транспорт в Дания.

Анкети

Анкета - Доволни ли сте от услугите на EURES България?

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES