header eures

Новини

snimkata
В съвременния трудов живот се налага да се преодоляват множество потенциални ситуации на разсейване на вниманието. Понякога възниква усещането, че е невъзможно да се свърши каквото и да било. В настоящата статия ще споделим някои наши съвети, за да ви помогнем да запазвате съсредоточеността си и да бъдете по-продуктивни в работата си.

Организирайте и разчистете работното си пространство

Всеки ден отделяйте по няколко минути, за да организирате и разчистите работното си място. Чистото пространство без излишни предмети, в което лесно можете да достигнете всичко, от което се нуждаете, ще намали нивата ви на стрес и ще спомогне да постигнете по-добри резултати.

На 12 април от 11 часа българско време предстои онлайн среща на тема „Условия на живот и труд в България”, организирана от Агенция по заетостта чрез EURES България в сътрудничество с EURES Испания. Ще бъде представена полезна информация за испански граждани, които проявяват интерес към работа в страна ни, както и за българи, живеещи в Испания, които желаят да се завърнат в родината.

Две онлайн срещи на тема „Условия на живот и труд”, организирани от Агенция по заетостта чрез EURES България в сътрудничество с EURES Испания, предстоят през месец април. По време на срещите ще бъде предоставена обща информация за всяка страна, пазара на труда в нея, къде хората могат да търсят работа, условия на труд и условия на живот.

Редица двустранни онлайн срещи бяха проведени между екипите на EURES Националните координационни офиси в България и други държави в рамките на Европейската мрежа на службите по заетостта (EURES). Целта на срещите беше да се предвидят съвместни дейности в рамките на т.нар. „програмен цикъл” – планиране на дейности за 2022 г., които да отчитат нуждите и на двете страни.

     2401           Бяха обсъдени теми като обмена на работни места и услугите за търсещи работа лица, а също така и разпространението на информационни материали за условията на живот и труд в Естония, Белгия, Финландия, Германия, Швеция, Италия, Испания и България.

След като по време на пандемията от COVID-19 работихме от кухнята, всекидневната и дори спалнята, връщането в офиса може да изглежда плашещо. Прочетете нашите 5 най-важни съвета за плавно връщане на работното място.

 

1.Дайте си време за адаптация

Стига работодателят да го разрешава, пробвайте постепенно да се върнете на обичайното си работно място. Ако отначало ходите до офиса няколко дни в седмицата, а през останалите работите от вкъщи, ще имате време да се приспособите към различията в работната среда. За много хора връщането на работното място ще бъде огромна промяна — повече хора, шум и време за пътуване, а привикването към работа в офиса на пълен работен ден може да отнеме време.anastasiia chepinska eGjHhmC 3ww unsplash Copy

2.Приспособете седмичния си график

Добавянето на време за пътуване означава, че се нуждаете от повече време, отколкото за да стигнете до офиса вкъщи, или с други думи, трябва да навиете будилника за по-ранен час. За да се подготвите за връщането, дори това да е само един ден в седмицата, започнете да си представяте, че редовно ставате в необходимия час в дните, когато трябва да излизате от вкъщи, и че си приготвяте обяд преди това. Това ще направи връщането много по-лесно и ще го чувствате в по-малка степен като промяна в ежедневието.

Можете да станете част от проекта за дуално професионално обучение на EURES България и немската Федерална агенция по заетостта.

Наши партньори са специализирани компании в атрактивни региони на Германия, които търсят мотивирани кандидати за чиракуване от България за следните квалификации:

  • Главни готвачи/Готвачи
  • Специалисти в хотелиерството и ресторантьорството
  • Специалисти по системна гастрономия
  • Месари
  • Специализирани асистент-продажби за месарници за продажба на месо

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES