header eures

Новини

ELA BG 2Поредица от срещи в страната за популяризиране правата на сезонните работници, наети в страните от ЕС, организира през следващата седмица Агенция по заетостта.

Институцията е водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за сезонна работа „Права през всички сезони”.  С тези информационни събития се цели да се обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС.

ELA BG 2

Агенцията по заетостта, като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган  по труда за сезонна работа „Права през всички сезони”, организира поредица от срещи в страната, за да обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС.

 За да повиши осведомеността на трансграничните сезонни работници за техните права, Агенция по заетостта и EURES мрежата в България, съвместно със своя основен партньор в кампанията – Главна инспекция по труда, ще организират информационни събития в рамките на седмицата за действие (20.09.2021 г. – 24.09.2021 г.) в градовете Перник (20.09.), Видин (21.09.), Свищов (23.09.) и Гоце Делчев (24.09.).

pic новинаДнес EURES мрежата започва информационна и комуникационна кампания за сезонна работа, координирана на общоевропейско равнище от Европейския орган по труда (ЕОТ).

Стартиращата инициатива представлява едно от трите направления на по-широката кампания на ЕОТ за сезонна работа „Права през всички сезони”, в която неотдавна се включи Агенцията по заетостта.  EURES България също се включва в съответното направление на кампанията, което ще продължи от юли до октомври 2021 г. Целта ще бъде да се повиши осведомеността сред търсещите работа и работодателите за техните права, задължения и възможности и да се подкрепи справедливия подбор на персонал в Европа.

ready to go on bg

На 30 юни ще се проведе онлайн трудова борса "Ready to go on 2021 - EURES Targeted Mobility Scheme Edition" по проект „Целева схема за мобилност на EURES”.
Събитието е насочено към работодатели и търсещи работа лица в Европа и е организирано от мрежата на EURES Италия в партньорство с EURES България.
Целта на проявата е подпомагане на граждани от Европейския съюз, Исландия и Норвегия да намерят работа, възможности за обучение или стаж в друга държава-членка на Европейската общност; както и на работодателите (в частност малки и средни предприятия) да намерят квалифицирани работници за своя бизнес.  

 

pic az logo 2

Агенцията по заетостта се включва като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за повишаване осведомеността сред трансграничните сезонни работници „Права през всички сезони”. Целта е да се обърне внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС. Водена от Европейския орган по труда, заедно с Европейската комисия, Европейската платформа за борба с недекларирания труд, мрежата EURES, страните от ЕС и социалните партньори, кампанията стартира официално на 15 юни 2021 г. и ще продължи до октомври 2021 г. Публикациите в социалните мрежи могат да бъдат открити чрез хаштаг #Rights4AllSeasons.

За реализиране на дейностите по кампанията в страната ни Агенцията по заетостта ще си партнира основно с Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” (ИА ГИТ), като покани за партньорство ще бъдат отправени и към други институции и организации, които имат отношение към правата на сезонните работници.

Когато сте в началото на професионалното си развитие, може да е трудно да разберете кой път да поемете. Ето нашите шест най-важни съвета, които ще ви помогнат да намерите подходящия професионален път.
Picture
  • 1. Размислете върху целите си

Помислете какво искате от кариерата си. Кариерната цел може да бъде специфична роля – може би винаги сте мечтали да станете учител, например – или конкретно постижение, като например придобиване на квалификация като инженер или откриване на собствен ресторант. Може и да не е толкова конкретно: може би искате да се занимавате с нещо, което включва подпомагане на други хора или с творческа дейност? Поставянето на цели ще спомогне за насочването на вашето професионално развитие.

  • 2. Помислете върху своите силни страни

Ако нямате ясни цели, не се притеснявайте – не всеки е наясно с какво иска да се занимава. Започнете, като размислите върху силните си страни. Предпочитате ли да работите в екип или ви е по-добре самостоятелно? Езиците ли предпочитате или точните науки? Каква работа предпочитате: активна физическа дейност или по-скоро работа на бюро в офис? С помощта на подобни въпроси можете да разберете какви позиции са подходящи за вас.

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES