header eures

Новини

Когато сте в началото на професионалното си развитие, може да е трудно да разберете кой път да поемете. Ето нашите шест най-важни съвета, които ще ви помогнат да намерите подходящия професионален път.
Picture
  • 1. Размислете върху целите си

Помислете какво искате от кариерата си. Кариерната цел може да бъде специфична роля – може би винаги сте мечтали да станете учител, например – или конкретно постижение, като например придобиване на квалификация като инженер или откриване на собствен ресторант. Може и да не е толкова конкретно: може би искате да се занимавате с нещо, което включва подпомагане на други хора или с творческа дейност? Поставянето на цели ще спомогне за насочването на вашето професионално развитие.

  • 2. Помислете върху своите силни страни

Ако нямате ясни цели, не се притеснявайте – не всеки е наясно с какво иска да се занимава. Започнете, като размислите върху силните си страни. Предпочитате ли да работите в екип или ви е по-добре самостоятелно? Езиците ли предпочитате или точните науки? Каква работа предпочитате: активна физическа дейност или по-скоро работа на бюро в офис? С помощта на подобни въпроси можете да разберете какви позиции са подходящи за вас.

pic employer hiring

На 20 май се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ.

EURES България беше партньор на събитието, организирано от EURES Португалия в сътрудничество между EURES в редица европейски държави. EURES експерти от България се свързаха с водещи български работодатели в сектора, като ги поканиха за участие във форума и съдействаха на българските фирми да се възползват от възможностите, които предлага европейския пазар на труда, за да намерят необходимия им персонал.

pic 4

Европейски онлайн ден на труда в областта на ИКТ на 20 май

На 20 май ще се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ. Платформата за събитието се предоставя за ползване от Европейската комисия и е отворена за кандидати от целия свят.

otkrivasht post

 В края на тази седмица любителите на виното могат да празнуват както българския празник „Трифон Зарезан”, така и деня на влюбените „Свети Валентин”.

Това е подходящ повод да обърнем внимание на топ производителите на вино в Европейския съюз. А за да се стигне до винопроизводството, на първо място са необходими работници, които да приберат реколтата и да създадат крайния продукт. Често това са сезонни работници, които пристигат от друга държава. От перспективата на трудовата мобилност, ще Ви представим кратка информация за  сезонната   заетост в топ 6 производителите на вино в Европа – Италия, Испания,  Франция, Португалия, Германия и Унгария.

 Ковид-19 кризата постави редица сериозни предизвикателства пред сезонната заетост. Поради тази   причина е наложително работниците да работят легално с трудов договор и да знаят трудовите си права   в държавата, в която работят или в която искат да работят.

kam От 1 януари 2021 г., разпоредбите във връзка със заплащането на командированите шофьори     следва да се прилагат за фирмите, извършващи каботаж със стоки, при общо допустимо тегло на   моторното превозно средство или камион над 3500 кг, каботаж на автобус или пътната част на   комбинирания транспорт в Дания.

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES