header eures

Новини

pic employer hiring

На 20 май се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ.

EURES България беше партньор на събитието, организирано от EURES Португалия в сътрудничество между EURES в редица европейски държави. EURES експерти от България се свързаха с водещи български работодатели в сектора, като ги поканиха за участие във форума и съдействаха на българските фирми да се възползват от възможностите, които предлага европейския пазар на труда, за да намерят необходимия им персонал.

pic 4

Европейски онлайн ден на труда в областта на ИКТ на 20 май

На 20 май ще се проведе Европейски онлайн ден на труда, насочен към работодатели от дигиталния и технологичен сектор и кандидати за работа в областта на ИКТ. Платформата за събитието се предоставя за ползване от Европейската комисия и е отворена за кандидати от целия свят.

otkrivasht post

 В края на тази седмица любителите на виното могат да празнуват както българския празник „Трифон Зарезан”, така и деня на влюбените „Свети Валентин”.

Това е подходящ повод да обърнем внимание на топ производителите на вино в Европейския съюз. А за да се стигне до винопроизводството, на първо място са необходими работници, които да приберат реколтата и да създадат крайния продукт. Често това са сезонни работници, които пристигат от друга държава. От перспективата на трудовата мобилност, ще Ви представим кратка информация за  сезонната   заетост в топ 6 производителите на вино в Европа – Италия, Испания,  Франция, Португалия, Германия и Унгария.

 Ковид-19 кризата постави редица сериозни предизвикателства пред сезонната заетост. Поради тази   причина е наложително работниците да работят легално с трудов договор и да знаят трудовите си права   в държавата, в която работят или в която искат да работят.

kam От 1 януари 2021 г., разпоредбите във връзка със заплащането на командированите шофьори     следва да се прилагат за фирмите, извършващи каботаж със стоки, при общо допустимо тегло на   моторното превозно средство или камион над 3500 кг, каботаж на автобус или пътната част на   комбинирания транспорт в Дания.

МТСП И АЗ ОРГАНИЗИРАТ ОНЛАЙН ФОРУМ „КАРИЕРА В БЪЛГАРИЯ“ на 12.01.2021 г.

На 12 януари 2021 г. от 11 часа българско време (10 часа централно европейско време) Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Агенцията по заетостта ще организира онлайн кариерен форум „Кариера в България“.

Събитието ще се проведе чрез платформата на Европейската комисия „Европейски дни на труда” - https://www.europeanjobdays.eu/en/events/career-bulgaria

Регистрацията за участници и работодатели вече е отворенана страницата на събитиетои е напълно безплатнa.

Анкети

Nothing found!

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES