header eures

Е-мейлПечатExport ICS

Кариерен форум за българи в гр. Лондон

Събитие

Кариерен форум за българи в гр. Лондон
Заглавие:
Кариерен форум за българи в гр. Лондон
When:
Съб, 7. Март 2020, 10:00 h - 16:00 h
Where:
Великобритания - Лондон
Категория:
Публично събитие
Event Custom Field 1:
Посолство на Република България в гр. Лондон
Event Custom Field 2:
186-188 Queens Gate, SW75HL London
Event Custom Field 3:
Имейл за връзка:Daniela.Strakova@az.government.bg; aleksandra.aleksandrova@mlsp.government.bg
Event Custom Field 4:
Телефони за контакт: +359 2 8056839; +359 2 8119506
Hits:
5913

Описание

Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Агенция по заетостта, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България, има удоволствието да Ви покани да вземете участие в Кариерен форум за българи във Великобритания, който ще се проведе на 7 март 2020 г. (събота) от 10:00 ч. в Посолство на Република България на адрес: 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL. Форумът се организира с партньорството на Българската стопанска камара, Българската асоциация за управление на хора, Българската асоциация на софтуерните компании и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

Традиционен домакин на събитието в Лондон е Посолството на Република България във Великобритания. Сградата на мисията е разположена в централната част на Лондон с удобна връзка до публичен транспорт, което позволява лесен достъп от всички части на града

Кариерното изложение в Лондон е част от планирана поредица форуми в чужбина за мотивиране и привличане на български граждани, учащи и живеещи извън пределите на родината, да намерят своята професионална реализация в България.

            Презентация на г-жа РусиноваПо време на кариерния форум в Лондон, български студенти и посетители ще бъдат запознати с възможностите за реализация в България и ще имат възможност да осъществят директен контакт с фирми-работодатели. Посетителите ще бъдат информирани за положителните тенденции на пазара на труда, доброто трудово и социално законодателство в страната, както и за провежданите мерки и политики в тяхна подкрепа.

             Участието на фирмите-изложители е безплатно, като работодателите сами покриват своите разходи за транспорт и настаняване. Работодателите получават и възможност да публикуват безплатно своите работни места на сайта на EURES България – www.eures.bg, да получават документи за кандидатстване по обявите си и да поканят за интервю на форума одобрени кандидати. На кариерните форуми участват компании от най-различни сектори на икономиката и индустрията – финансов, застрахователен, образователен, здравен сектор; IТ; бизнес; хранително-вкусова, химическа и машинна промишленост; услуги и логистика и др. Работодателите идват от най-разнообразни сектори, като участват както големи и престижни български и международни компании, така и бързо развиващи се и проспериращи средни и дори малки предприятия. Компании, които нямат възможност да присъстват на форума, могат да бъдат представяни безплатно от организаторите, като изпратят кратка презентация (до 2-3 слайда) на посочените имейли за контакт, съдържаща дейността на фирмата и работните места, за които набира персонал.1

               Кариерните форуми, които МТСП организира през 2019 г., бяха отразени от различни медии като БНТ, ТВ Европа, БТА, БНР, novini.bg, 24 часа, в. Стандарт, Business Lady, Investor.bg, News.bg и други. Информация за кариерните форуми се публикува на страницата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), Агенция по заетостта (АЗ) и посолствата в съответните държави, както и в социалните мрежи, което я прави достъпна за външни читатели. Много асоциации, които са разбрали за инициативата на МТСП, се свързват с нас и поемат ангажимент за разпространение на информацията сред своите членове.

               По данни на британската Агенция за статистика във висшето образование броят на студентите от България в Обединеното кралство  е над 6000 души, обучаващи се в повече от 50 направления. Студентите в чужбина са все по-склонни да търсят професионално развитие у дома, като това важи в особена сила за българските студенти във Великобритания от гледна точка предстоящото излизане на страната от ЕС. С кариерния форум целим възможно повече български граждани да бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на тяхната професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за тяхното завръщане в България.

Краен срок за регистрация на работодатели: 29 февруари 2020 г.

Регистрирайте се за събитието като ПОСЕТИТЕЛ или РАБОТОДАТЕЛ.

 обща снимка


Място

Location:
Великобритания
Улица:
186-188 Queen's Gate
Град:
Лондон
Държава:
United Kingdom

Получавайте актуална информация свързана с услугите на EURES